Experts@YourWork

Re-integratie

Voor wie lange tijd ziek was, is een terugkeer naar de arbeidsmarkt allerminst evident. Nochtans is werk vaak een onderdeel van het herstelproces.

Ben je langdurig afwezig geweest en weet je niet goed hoe je opnieuw de banden kunt aankopen met je leidinggevende en collega’s? 

Zoek je een vertrouwenspersoon om contact te leggen met de werkvloer? 

Wil je met een goede voorbereiding en dito gemoedsrust binnenkort het werk hervatten?

Experts@YourWork begeleidt jou als medewerker bij je terugkeer naar de werkvloer na een langdurige afwezigheid. 

In de eerste plaats analyseren met jou de noden die je hebt om de stap terug aan de slag goed te kunnen zetten. 

We fungeren als anker voor je herstart ! 

Re-integratie na langdurige afwezigheid

Ziekte, familiale omstandigheden, ontslag, herbronning … Er zijn diverse redenen waarom je je langdurig afwezig kunt melden en het is jouw volste recht om het werk tijdelijk stop te zetten. Echter vaak wordt de stap om terug te keren naar de werkvloer groter naarmate de periode van afwezigheid toeneemt. Ben je op goede voet in pauzemodus gegaan of liepen de spanningen op? Misschien voel je je dan beter als je de voorbereiding kunt aangrijpen in samenspraak met een ervaren re-integratiecoach.

Coaching op maat bij re-integratie

Experts@YourWork werkt als gecertificeerd coach op maat van jouw situatie. Wat heb je nodig om succesvol terug te keren? Begeleiden we jou vanaf de zijlijn, of bieden we jou een totaalondersteuning? Wie sterk in de schoenen staat, gaat misschien zelf de gesprekken met teamverantwoordelijken en -leden aan, dan blijven we op de achtergrond. Ook kunnen we je terugkeer vergemakkelijken door het hele proces van heropstart te begeleiden, van gesprekken met leidinggevenden en collega’s tot afspraken met je geneesheer. We do whatever it takes to empower you!